Jiří Štefek

Nebuď posera!

19. 05. 2010 21:27:40
Volby do Poslanecké sněmovny jsou za dveřmi a ty letošní budou obzvlášť zásadní. Půjde v nich o hodně. Stručně řečeno: půjde o MOC. Nad námi! Strany a straničky to moc dobře vědí, proto se tak činí. Ale co Ty? Nebuď posera!

Právo volit a vybrat si svou stranu Ti nikdo nevezme. Stejně Tě nikdo nebude šikanovat za to, když volit nepůjdeš. Vždyť taky nemusíš. Pak ale následující čtyři roky sklapni a když se Ti něco nebude líbit, šoupej nohama. Ty ses svého názoru totiž vzdal. Nenechej to však tak daleko dojít...

NEBUĎ POSERA!

Určitě Ti je nějaký politický nebo společenský (hlavně demokratický a v mezích zákona) názor blízký, jen jsi ho třeba nikdy nikde neprojevil. Udělej to! Volby jsou anonymní a tajné.

NEBUĎ POSERA!

Nezapomeň, že politik peníze nevydělává, ale žije z těch, které vyděláš Ty a stát Ti z nich část sebere. Mimo jiné i proto, aby měl politikům na výplatu.

Nenadávej jen na Facebooku nebo v hospodě u piva, ale jdi svůj názor projevit k volbám, jen tehdy na něj bude "státní moc" brát zřetel. Zaschlé vejce nebo plivanec z mítingu si ze saka politik nechá vyčistit - za Tvoje peníze, je z nich totiž živ. Ale Tvůj hlas proti němu a pro někoho jiného, jej zasáhne mnohem účinněji a ani sebelepší prací prášek tady nepomůže.

NEBUĎ POSERA!

- přispěješ k tomu, že do politiky vstoupí noví a neokoukaní lidé, kteří si nejdou sem nejdou především a prvoplánovitě vydělat - neboj se proto křížkovat na kandidátkách!

- i hlas pro stranu, která nakonec ve sněmovně nezasedne, není vyhozený. Každá strana, která dostane přes 1,5 procenta hlasů, dostane od státu za každý hlas stovku - pomůže jí to v další činnosti!

- jsi-li ještě středoškolák, ale letos už půjdeš volit, přesvědč svého ředitele, ať neprodleně zveřejní výsledky neoficiálních studentských voleb, jejich zadržování je ohnutý hřbet pod vůlí několika vystrašených provinčních papalášů!

NEBUĎ POSERA!

Měj na paměti, že i když volit nepůjdeš, volby proběhnou a v Poslanecké sněmovně bude všech 200 židlí obsazeno. Ukaž, že jsi dorostl do dospělosti a že i když Tě svět mnohokrát nakopl do zadku, máš povědomí o tom, co je to odpovědnost. Vůči sobě, vůči své rodině, vůči svému okolí.

NEBUĎ POSERA!

chceš-li se připojit ke stejnojmenné na Facebooku, další info na:

http://www.facebook.com/group.php?gid=107948632581797&v=info#!/group.php?gid=107948632581797&v=info

Autor: Jiří Štefek | karma: 13.02 | přečteno: 1189 ×
Poslední články autora