Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

stařec bez moře

4. 3. 2009 11:37
mnho povyku pro nic

to bylo křiku a pořád je kolem nějaké třicerikoruny. ČEZ vám zdraží elektřinum vy vydáte tisícikoruny a ticho po pěšině. Poplatky měly dát státu pár miliard a z ČEZU jich bude mít dvacet.

0 0
možnosti

Glock každopádně bez -e

4. 3. 2009 12:41
Re: mnho povyku pro nic

Fčera jsem zase koupil akcie ČEZu. Těch 42-52 Kč dividendy z 1 akcie je lepší než úrok v bance. :-P

.

Takže jsem taky vykořisťovatel? 8-o;-D;-D

0 0
možnosti

veš na pleši

4. 3. 2009 11:14
Nebudu se teď tady s Vámi dohadovat

o poplatcích, to je jiná věc. Ale zarazila mne ta větička o platnosti zákona o poplatcích, který byl schválen a je třeba ho dodržovat, ať už je to špatné nebo ne. Jasně že to není přesně doslova, ale takhle mi to vyznělo. Takže když se schválí nějaký zákon v suverenním státě, je nutné ho dodržovat? Německo bylo v době schválení Norimberských zákonů taky suverenním státem...

0 0
možnosti

Glock každopádně bez -e

4. 3. 2009 11:18
Re: Nebudu se teď tady s Vámi dohadovat

Na Vaši otázku odpovídám ANO s výhradou, že Norimberské zákony v době svého vzniku byly proti morálním principům. Zákon, byť platný, ale v rozporu se základními morálními hodnotami (viz LZPS), není zákonem. Navíc Třetí říše nebyl demokratický stát, byla to fanatická diktatura.

0 0
možnosti

gumidos

4. 3. 2009 10:46
Nechci se hádat, když je řeč o právu

ale mám pocit, že nikdo nezrušil placení regulačních poplatků. Ragulační poplatek je nadále placen a zákon nikdo neporušuje. Kraje ale vyplácí finanční dar , shodou okolností odpovídající svou výši regulačnímu poplatku, a v tom žádný problém taky není. Přijmutí daru má svoje daňové dopady a ani v tom problém není. Takže si myslím, že nikdo zákon neporušuje, pouze dochází k ošulení, což je fenomén hojně rozšířený v celé Evropě.

0 0
možnosti

Kolumbo

4. 3. 2009 11:13
Re: Nechci se hádat, když je řeč o právu

Netušil jsem, že kraj, potažmo obec může jen tak "darovat" Frantovi Vopršálkovi nějaký příspěvek, placený z daní vybraných od všech občanů za docela jiným účelem. Evropské chápání demokracie je divné - většina, byť i jen 1%ní, může vše. Třeba zvýšit daně a podávat zdarma na náměstích uzené koeno s křenem. komu to nechutná nebo je vegetarián, má holt smůlu. Kde je ochrana menšin? A jaký je pak rozdíl proti komunismu? Vždyť stačí "demokraticky" zvednout daně ke 100%, popřípadě zavést "progresivní"  daňovou sazbu a máme tu demokratický socialismus jak vyšije. jenže nejen vykořisťování většiny menšinou je lumpárna, stejnou lumpárnou je i vykořisťování menšiny většinou. Okrádaná menšina by měla mít právo zůstat mimo, nechť si většina své požitky zajistí vlastní prací. pak by mnohým socanům sklaplo.

0 0
možnosti

thaxik

4. 3. 2009 7:43
hezké, i když...

Tak článek to je hezký, to bezesporu. I karmu bych možná přihodil, protože je pravdou, že porušování zákona růžovými bolševiky je naprosto odporné (pro jejich zastánce... uvědomujete si, že stejně všechny ty "dary" platíte vy a jak tento stav degraduje smysl prváního státu?).

Ale ty právní rozbory, obraty a terminologie... to by chtělo trochu vypilovat, popřípadě se do těchto rozborů raději ani nepouštět... např. kraje jakožto právnické osoby se nikdy nemobou dopustit přestupku, ale pouze správního deliku (což je poměrně zásadní rozdíl) a ty popsané vztahy krajů vůči vládě a zkratkovitý nepřesný rozbor ústnavního práva, raději se přístě do těchto oblastí moc nevrtejte.

Jinak obsahově opravdu nelze než souhlasit... růžobolševici... styďte se :-©

0 0
možnosti

Fonon

4. 3. 2009 7:32
jak se stát lumpem

návod je jednoduchý, staň se žoldákem a armádní pěnice Tornádo Lou Parkanová těch 30 korun za tebe zatáhne

0 0
možnosti

Kolumbo

4. 3. 2009 11:15
Re: jak se stát lumpem

Kolikpak asi fononů je generováno při jediném prdu?

0 0
možnosti

Hank Moody

4. 3. 2009 5:57
Ani se

nedivim, Stefku, ze Te vyhodili z VS a jsi "jen" pracujici, jak sam uvadis. Vzdyt Ty jsi blbej jako volic ODS (nebo KSCM). Rv

0 0
možnosti

dutina

4. 3. 2009 9:42
Re: Ani se

Neurážej "inteligentní " voliči socbolševiků!

0 0
možnosti

grinderman

4. 3. 2009 1:35
hm, hochu posledni odstavec ukazuje, ze

jsi tak trochu mino... neboj o prejde.:-)

0 0
možnosti

modrý pohůnek

4. 3. 2009 0:59
Co jsou zač?

Ale to přece víme- tuneláři, vrazi a idioti...;-€Rv

0 0
možnosti

dutina

4. 3. 2009 9:43
Re: Co jsou zač?

Myslíš ty z KSČSSD???

0 0
možnosti

cojanato

3. 3. 2009 23:37
Autore, kdo je lump? Jaké Julínkovo dítko?

Za článek Rv Julínkův parchant, to byly jeho návrhy! To Vám ještě nedošlo, že nejde o nějakých 30 Kč u lékaře, jenž jdou do jeho příjmu, ne do příjmu zdrav.zařízení a ne na přímé zlepšení lékařské péče?8-o To Vám nedošlo, že těch dalších 30 Kč za položky na receptu ("Cikrtovné"),  jdou do příjmů lékárníka? 8-o To Vám nedošlo, že těch 30 Kč měli platit i rodiče čerstvě narozených nemluvňat za prohlídku nebo za recept pro ně? To Vám nevadí, že za děti již po narození se platí za pobyt v nemocnici 60 Kč za den, i kdyby byly třeba v inkubátoru?

Autore, běžte se vycpat !Rv

(A to nejsem voličem ČSSD)

0 0
možnosti

dutina

4. 3. 2009 9:44
Re: Autore, kdo je lump? Jaké Julínkovo dítko?

Ty jsi volič KSČM a nechápeš proč ty poplatky jsou ani kdyby trakaře padaly.

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1907x
Před pár lety ještě student vysoké školy, teď už jen a pouze pracující. Horal, do Prahy za prací migrující, nikoli však navždy emigrující. Provozovatel vlastního nezávislého serveru Štefkův zápisník a webu Léto v Krkonoších.

https://twitter.com/JiriStefek

Seznam rubrik