Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pepan A2

8. 10. 2009 20:04
Máte dost zcestnou představu

že každý nezaměstnaný má snahu co nejdřív se zapojit do pracovního procesu a proto je ochoten obrážet firmy a doslova škemrat o práci.

Bohužel,  realita je někde úplně jinde. Celá řada dlouhodobě nezaměstnaných jen obráží firmy za účelem získání razítka že tam byli a práci se vyhýbají širokým obloukem. Náš sociální systém jim ostatně pomáhá přežít s minimální námahou a pokud se v něm někdo naučí orientovat, může si přijít dlohodobě na celkem slušné peníze. Jak by jinak bylo možné, aby matce spolužačky mého syna sociálka přispěla na nákup nové kuchyňské linky, přičemž dotyčná je dnes už dvanáct let vedena jako nezaměstnaná a navzdory tomu, že absolvovala celou řadu kurzů, dlohodobě se úspěšně vyhýbá práci..

0 0
možnosti

opeth

8. 10. 2009 20:13
Re: Máte dost zcestnou představu

bohuzel mate naprostou pravdu. ke mne chodi zadatele o misto. 90 % y nich chce jen razitko. prvni na co se ptam je: a jste tady proto ze chcete skutecne pracovat??? usetri to spoustu casu...

0 0
možnosti

opeth

8. 10. 2009 20:20
Re: Máte dost zcestnou představu

ono uz je totiz pochybne samo o sobe to, ze dotycneho posila nejaky urad... kdyz nekdo opravdu hleda praci, ozve se na zaklade inzeratu, nebo na zaklade cileneho hledani (neco umim a to pujdu delat). Zatimco z uradu chodi lidi co nic neumeji, a ani nic umet nechteji.,..

Je lepsi shanet zamestnance pres inzerci. uz to, ze je nekdo ochotny (a schopny) si zakoupit tipservis aby sehnal praci dokazuje, ze o praci opravdu zajem ma. Navic timto zpusobem opravdu eliminujete ten hnuj a plev co chodi z uradu pro razitko. bohuzel musim rict, ze urad prace nema u nas moc smysl. zrusil bych ho

0 0
možnosti

praveverka

8. 10. 2009 20:34
Re: Máte dost zcestnou představu

Zase melete! ;-D Některé podniky žádají z ÚP o zaměstnance. Poněvač lidé z ÚP jsou levnější a ke všemu tím dostávají od státu výhody za jejich zaměstnání. Kdybyste zrušil úřad tak by nám venku běhaly hladovějící a nezaměstnaný živly! Kriminalita by stoupla na 100% a za každým rohem by vyrostl bordel ;-D Myslete!

0 0
možnosti

SID09

9. 10. 2009 9:57
Re: Máte dost zcestnou představu

Veverčáku - lžeš ! UP dá příspěvek pouze tomu, kdo zaměstná dlouhodobě nezaměstnaného uchazeče ( víc než 5 měsíců evidence ) a musí mít nějaké pracovní omezení.  Tito lidou jsou pro řadu zaměstnavatelů nezaměstnatelní - zdravotní omezení, inteligční nevýše, znalost ničeho  .......  !!!!!!

0 0
možnosti

Jay6

8. 10. 2009 21:02
Re: Máte dost zcestnou představu

Inzeráty?Kde to žiješ?To jsi zaspal někde v minulém století?Inzertní časopis si koupí jenom zoufalec.Co tam tak najdeš prodávání lichvářských půjček,biolamp firmy Zepter Medical a práce z domu typu pošli to dalším deseti a nech si poslat zálohu!Dnes se hledá práce na pracovních portálech na internetu.Ale výběr je stejně mizerný jako z pracáku.Kvalifikovaná práce za nekvalifikované platy!

0 0
možnosti

praveverka

8. 10. 2009 21:18
Re: Máte dost zcestnou představu

Dneska se chodí po firmách, na recepci nechat životopis s kontaktem. Před zrcadlem trénovat svůj projev (řeč těla a vyádřovací schopnosti). Na pohovoru ukázat vůli makat na 100%, ochota dělat přesčasy a místo je Vaše. Pokud si lidi myslí, že jim ÚP vše zařídí, tak se smíchy rozpláču;-D

0 0
možnosti

radim36

8. 10. 2009 22:58
Re: Máte dost zcestnou představu

Inzertní časopisy se nekupují, prolistovávají se v supermarketu.  Pokud už rovnou nemají ty inzeráty na internetu.

0 0
možnosti

Pepan A2

8. 10. 2009 21:03
Re: Máte dost zcestnou představu

Teď Vám budu lehce oponovat. Moje paní byla taky jednu dobu bez práce a i když si sama hledala místo, musela obrážet i nabídky z ÚP, které byly lehce mimo mísu. Stalo se jí, že z Ostravy byla poslána do Bohmína na konkurz. Fór byl v tom, že tam byla poslána v pondělí, lež konkurz byl ve středu. O nějaké omluvě ze strany úřednice, které to popletla, nebylo ani řeči. Dotyčná jen stroze oznámila, že moje paní tam pojede ve středu znova. I to je přístup úředníků, kteří by lidem v nouzi měli pomáhat. A to nemluvím o tom, že v evidenci ÚP jsou i místa, která jsou třeba i několik měsíců obsazená. Je to Kocourkov.

0 0
možnosti

Jay6

8. 10. 2009 21:13
Re: Máte dost zcestnou představu

Chudáčku!A vy přitom těm potencionálním zaměstnancům nabízíte takovou skvělou příležitost.Úžasnou kariéru a hlavně kvalifikovanou práci.A přitom chcete od zaměstnance tak málo tvrdou práci,věrnost a oddanost firmě a vám jako šéfovi.A nabízíte tak hodně.Pravidelnou každodenní práci a za ni každý měsíc almužnu pod úrovni minimální mzdy!A je to divné,ale zájemci se vůbec nehrnou.Jak je to možné?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS