Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

zdeseny obcan

4. 11. 2009 9:46
podle jakehosi pruzkumu

se UK a CVUT a dokonce i MU ocitly v prvni petistovce.

http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2009/results

Tech seznamu je ale povice, nekde ceske univerzity jsou, nekde ne.

0 0
možnosti
K

Kru.El

4. 11. 2009 14:37
Re: podle jakehosi pruzkumu

Tou třetí je VUT v Brně, ne MU.

0 0
možnosti
BR

barbarrosa

4. 11. 2009 5:54
Líbí se mě

že podvody dnešních "rychlostudentů" z řad ODS svádí modří fanatici na komunisty.

0 0
možnosti
WS

wandering star

4. 11. 2009 0:52
Nic nového pod sluncem

Rychlokvašné studenty pamatuju ze sedmdesátých let - prověření komunističtí spolehlivci si udělali gympl za rok, načež je bez přijímaček museli vzít na kteroukoliv vysokou (hlavně práva a společenské vědy). Profesoři je museli nechat zkoušky udělat, jinak by se se zlou potázali. Byli to úplní vymaštěnci, neustále listovali ve slovníku cizích slov a většinu času neměli ponětí, která bije. U nás v ročníku byli 4, říkali jsme jim bratři Daltonové, ten největší byl Everell. Samozřejmě se nám mstili, když jsme si z nich utahovali, a jeden z nich se dokonce snažil vydíráním dostat do postele kamarádku, jejiž snoubenec právě tragicky zahynul. Bylo smutné pozorovat, jak se primitivním způsobem vytahují na profesory, kterým nesahají ani po kotníky, a jak si to ti profesoři musí nechat líbit.

0 0
možnosti
K

Kozlík_

3. 11. 2009 22:59
Špička ledovce

Podivní studenti či spíš absolventi - doktoři, inženýři.. (nebo docenti, profesoři), to tu bývalo vždy. Za totality studovat určité lidé nemohli vůbec. Část mohla studovat, ale museli na jiný obor. Vlastně i Havlovi bylo umožněno vystudovat vš. Vyřazení z výběru znamenalo, že studovali protekční spratci. Studium ovšem jinak bylo normálním vš studiem, na medicíně medik musel uměl, i na filozofické fakultě se musel naučit. Problem tam byl spíš v tom, co studoval, ne že by studium dostal zdarma. Zdarma či snadn o dostávali jen někteří. Doktor Bilak a další RSDr, těch nebylo tolik. Absolventi vš snb, vč. bachaře, nyní poslance Vondrušky, fakticky nevyučený dělník - to je jeho skutečné vzdělání. Ale i jeho švindl studium trvalo leta, o úrovni si myslím svoje. Polednová a dalších pár bylo vystudováno za rok - maturita i JUDr. Nemyslím, že by se rok flákali. Museli je naučit nějaké minimum, pak dost věcí z marxismu a hlavně věcí z praxe, jak chtěli sovětští soudruzi.

0 0
možnosti
K

Kozlík_

3. 11. 2009 23:06
Re: Špička ledovce

Lehčí studium měli i sportovci, ale určité povinnosti plnit museli.

S novou dobou nepřišlo zkvalitnění škol, ale tento neřád z doby komunismus dostal volný prostor. Ne již věcí příslušnosti k vyvoleným, ale i otázka peněz. Nebo zas být v té správné skupině. A úlevy jsou dnes větší, za komunismus těch studentů nestudentů bylo zřejmě trošku méně.

Celé soukromé vš vzbuzují podezdření, ukazuje se, že právem. Pár švindl právníků by mi nevadilo. Vadí mi celý prohnilý systém. Odstraní se pár křiklavých věcí, ale většina věcí bude nedokazatelných. Takže se řekne, že většina vystudovala poctivě, i škola - nebo spíš skoly, zůstanou.

Soukromé vš u nás není o lepší kvalitě, ale o možnosti za trochu peněz si diplom udělat snáze, či zcela koupit. Ty školy nedělají vědecký výzkum, jen vyučují. Což není skutečná vš. Jsou to leckdy soukromé praxe skutečných vš pedagogů ze státních škol, asi jako u lékařů. V nemocnici se naučí, na soukromé klinice si vydělá...

0 0
možnosti
MS

skacik

3. 11. 2009 21:35
...

Máte pravdu, že na tom české školství není zrovna nejlépe a takovéto aféry mu na prestiži moc nepřidají. Ale musím s Vámi nesouhlasit, že ani jedna česká univerzita není mezi prvními 500 školami na světě. Přesné číslo si sice nepamatuji, ale minimálně 3 školy se pravidelně umisťují mezi prvními 500 školami na světě.

0 0
možnosti
K

Kru.El

4. 11. 2009 0:17
Re: ...

Ano, aktuálně UK, ČVUT a VUT.

0 0
možnosti
A

Albert.Pes

3. 11. 2009 21:18
Pohádky tisíce a jedné noci

aneb to samé 1001krát. Bože, kdo to má pořád odfiltrovávat...?

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1907x
Před pár lety ještě student vysoké školy, teď už jen a pouze pracující. Horal, do Prahy za prací migrující, nikoli však navždy emigrující. Provozovatel vlastního nezávislého serveru Štefkův zápisník a webu Léto v Krkonoších.

https://twitter.com/JiriStefek

Seznam rubrik