Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Od principu nemame sanci nikdy dohnat vyspely zapad, protoze nas stat neni tak nastaveny. Museli bychom priznat chyby a zacit znovu stavet na poradnych zakladech. Pravdepodobnost neceho takoveho je velice miziva a spise prijde nejaka evropska revoluce, ktera nas doufam postrci ve spravny smer nez naprava zevnitr.

0 0
možnosti
Foto

dohnat a předehnat. již tato generace bude žít v komunismu

0 0
možnosti

Vazeny pane. Priklanim se k tem ekonomum s kterymi jste diskutoval. Nejsem ekonom, ale mam vychovu podle naseho drivejsiho prumysloveho velikana. Ten me ucil trochu jinou ekonomickou politiku nez je praktikovana dnes u nas.

Ukazka. Cesi, mluvim soukromnici, nevlastni zakladni prumysl a obchod v CR. Pracuji a vytvareji hodnoty v montovnach, nakupuji v supermarketech, pojistuji se v cizich pojistovnach (vetsinou) a ukladaji si penize v bankach s ceskym nazvem ale pod cizim vedenim. Necham na kazdem ctenari meho prispevku, aby si doplnil jmena techto instituci.

Zde je zakopany pes. Tato situace se rozchazi s mim ucenim. Vlastnici techto investic sebranou smetanu z teto cinosti (anglicky PROFIT) odvezou z CR republiky a nam nezustane nic na zrycleni rustu. Ten se deje kolem nas a bez nas.

Vychodisko? My sami musime zmenit mysleni. Je jen na nas, jaky pohled budeme mit na ty schopne, kteri budou chtit ten cizi kapital vytlacit a tim pomoci CR. Tedy i vam.

O, abych upresnil moji vychovu. Ucitel byl Tomas BATA.

2 0
možnosti

P77a93v26e11l 13K81u15l24a

19. 2. 2016 16:24

Leda by Německo začalo couvat:-)

0 0
možnosti

Ono je to jednoduché: máme HDP na hlavu (v Paritě kupní síly) jen 84 % průměru EU, 73 % Německa a 63,5 % Rakouska. Tedy náš nárůst 4,3 % (našeho HDP) byl pouhých 3,6 % evropského průměru a jen 3,0 resp. 2,7 procenta uvedených států. Pokud příští rok porosteme o prognózovaných 2,4 %, je to jen 2,0 % průměru EU a 1,7 resp. 1,5 procent uváděných států. Protože ty porostou zhruba o 1,5 %, zůstane mezi námi absolutně pořád stejná díra. A v tom je celý problém dohánění. Takže opravdu 70 až 100 let.

1 0
možnosti

Dnes to ovšem vypadá tak, že se Německo zahrabe samo. Nám ovšem nezbývá, než se raději držet dál od toho hrobu.

0 0
možnosti

To neni nic noveho, Kreml to prohlasoval uz za Brezneva, Putin to jen opakuje.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS