Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak skutečně nevím,

co si myslet, ale každý režim má své mrtvé. Dnes to jsou různí zmrzlináři, kteří zmrznou každou zimu v kanálech, v dírách, či pod mosty. Zoufalci, kteří se raději sebevraždí, když ztratí práci, či jsou v dluzích a každý se na ně vykašle a raději přispěje na psí útulky. Lidé, kteří se stanou obětmi různých zlodějů, podvodníků a mafiánů. Tenkrát za to mohli různí šmejdi totalitního režimu, dnes zase jiní šmejdi, kteří se starají především o svoje plné kapsy.

Pokud chcete tvrdit, že tím křížem v kostele hýbal sám velký Bůh z nebes a že byl to zázrak, tak potom pochybuji o úrovni VŠ, kterou jste vystudoval. Rovněž na prasklý žaludeční vřed umírají někteří lidé ještě dnes a to máme daleko vyspělejší zdravotnictví.

Protože jsem oproti vám, ten bývalý režim prožil, tak mohu potvrdit, že mezi lidmi tak, jako dnes, se našlo dost šmejdů, kteří byli schopni vám zkazit život a deptat vás mnohem více psychicky, než fyzicky a vozit se po vás jen, aby vám ukázali, že jsou schopni vás dostat i do kriminálu.

Pokud, ale prosadíte, aby byl další placený svátek a lidé měli další volný den, tak jim tu radost rád dopřeji a jsem ochoten přistoupit na to, že tím křížem hýbal přímo neexistující Svatý Bůh z oblaků. Co je dobré pro lidi, je dobré i pro mne a to i bez vymyšleného Boha Svatého. ;-D

0 2
možnosti

Dobrý den. Když jsem si přečetl váš komentář, tak jsem netušil zda byl určen mně a mému článku. V něm se vůbec nezabývám tím, kdo křížem hýbal a konfesními věci vůbec. Nejsem totiž praktikující věřící a ani přes pár semestrů z religionistiky na vysoké škole se necítím fundován nad touto problematikou nějaké soudy, obzvlášť v takto citlivé záležitosti.

Jen jsem uvedl Toufara jako určitý symbol. Dále zcela určitě nelze srovnávat lékařskou péči na začátku 50. let a dnes. Vaše úvahy o potlesku za další placený státní svátek už nechám bez komentáře, protože tento motiv byl použit jen pro dokreslení, kdežto vy jste z něj udělal téměř ústřední myšlenku celého článku.

1 0
možnosti

P63e91t42r 79U28h46e91r

24. 2. 2016 21:28

Zde na idnes proběhla hned ráno zpráva i s uvedením nálezu nového videa, které tehdy natočila StB.

1 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1907x
Před pár lety ještě student vysoké školy, teď už jen a pouze pracující. Horal, do Prahy za prací migrující, nikoli však navždy emigrující. Provozovatel vlastního nezávislého serveru Štefkův zápisník a webu Léto v Krkonoších.

https://twitter.com/JiriStefek

Seznam rubrik