Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

Nekam nejit neni zadne hrdinstvi. Co dokazala ta pani krome se prosadit ve sportu, ktery ma blizko k armade. Z toho lze usoudit, co ma v hlave. Takovi lide nemaji blizko k demokracii.

8 11
možnosti
DK

...to vite, nekomu staci malo, aby mel sveho hrdinu a nebo aby byl pro nej inteligentni clovek...;-)

0 0
možnosti
JM

V čem dala lekci?V tom,že odmítla jít někak,kam ji vůbec nezvali?Tomu se neříká lekce z demokracie,ale "kyselé hrozny".:-/

13 6
možnosti

M16i40r24e45k 66Ř28í84h24a

15. 5. 2016 12:55

Pan autor ukazuje jak omezený rozhled má. Podle něj je zřejmě každý kdo kritizuje současnou hlavu státu bytostný demokrat a každý kdo má opačný názor je zřejmě zabedněnec příznivec totality a bůh vi co ještě. Osobně s mnoha činy a slovy Miloše Zemana nesouhlasím a kldině je kritizuji. Ale, je to můj prezident? Ano je, protože byl demokraticky zvolen bez nějakých politických handrků. Pokud by vyhrál někdo jiný měl by můj respekt stejně. Autor a nejen on nám nutí, že elita národa Zemana nesnáší. Nevím jak na to přišel, ale i kdyby to byla pravda dokazuje to jen to, že elity národa (pokud jimy jsou) jsou odtrženy od zbytku národa (nebo jeho podstatné části). Místo laciné prvoplánované kritiky Miloše Zemana by se měli soustředit na to, proč jim "zbytek národa" nerozumí.

24 14
možnosti

Vážený Mirku Řího,

i vám děkuji, že jste se zapojil do diskuse k mému článku.

S tím, že vzbudí rozruch, se dalo počítat. S tím, že bude ohnivá diskuse, také. Mám rád tvrdou, přímou, ale férovou polemiku.

Dovolte pár poznámek k vašemu komentáři:

1) Laskavě mně nepodsouvejte, co jsem nenapsal. (každý kdo kritizuje současnou hlavu státu bytostný demokrat a každý kdo má opačný názor je zřejmě zabedněnec příznivec totality a bůh vi co ještě) - nikde jsem nic takového ani náznakem neuvedl. Naopak říkám, že pokud se někdo řekne svůj názor proti Zemanovi, hned je mu nasazena čertí hlava. A navíc mnohdy zcela neadkevátním způsobem. Zkuste si všimnout drobného, ale podstatného detailu - jak byla podána odpověď G. Koukalové a jaká je úroveň přípisů některých diskutujících.

2) Nikde jsem neuvedl, že M. Zeman není můj prezident. Je, stejně jako B. Sobotka je můj předseda vlády. Druhou věcí je, zda se mně líbí jejich kroky či názory, ale o tom tady můžu vést polemiky. Že elita národa nesnáší Zemana - jak jste na to přiše? Koho jste se ptal? Kdo je podle vás elita? Má plat vyšší než 50 tisíc měsíčně nebo IQ 130 a více?

Abychom si vyjasnili jednu věc: já nemám problém postavit se kritikům čelem za svoje texty (ostatně publikuji v médiích již 17 let), podobných polemik jako s vámi jsem vedl mnoho. Jen jsem docela zděšen z toho, že poslední dobou se úroveň debat zúžila tak, že oponent ani pořádně nechápe názor autora, hledá problém tam, kde není a s takto vymyšleným problémem pak chce s grácií zatočit. Jinými slovy vytkl jste mně několik věcí, které v textu nejsou, ale vy jste si je prostě domyslel. Chcete-li vést korektní debatu, vězte, že tímto přešlapem jste se diskvalifikoval.

2 9
možnosti

Trošku jste to překroutil, většina výtek nebyla ani tak kvůli Zemanovi, ale proto, že místo něj se Gabriela "/nyní již/";-D Koukalová snažila dostat na piedestal bakalovsko- becherovkového knížete:-)

10 5
možnosti
Foto

Gabriela Soukalová - Koukalová jedním slovem úžasná. Autorova lekce z demokracie mi ovšem už tolik nesedí. Argument dvou či tří pětin mi v tomhle případě připadá dost povrchní a trošku až klukovsky dětinský. Nevím a nepátrám, jakého největšího volebního úspěchu po roce 1992 která strana kdy dosáhla, ale 2,7 mil a 2,2 mil hlasů asi nezískala žádná. A přitom volit prezidenta odcházeli (nebo třeba sjížděli) dokonce i štamgasti z hospod i lyžaři ze sjezdovek. Jak potom nahlížet na volby senátorů, střežících naši demokracii, kterým k takovému postu stačí i pár tisícovek hlasů...

13 2
možnosti
Foto

Nechápu proč nemůže jakejkoliv člověk mluvit o politice či kritizovat politika, když politika je součástí každodenního života každého z nás.

Jo to kdyby ho vychvalila, to by byla najednou z Gabiny moudrá žena v příznivcích Zemana

15 3
možnosti
JM

A dopadla by jako Dejdar?

6 0
možnosti
FN

Součástí demokracie je svobodně projevit svůj názor. Paní Soukalová tedy svobodně projevila svůj názor na prezidenta. Ale, protože součástí demokracie je možnost svobodně projevit svůj názor, nechápu proč se autor podivuje nad tím, že se najdou lidé, kteří využívají toto své právo a s názorem Soukalové nesouhlasí. Že by autor přisuzoval toto demokratické právo jen jedné skupině obyvatel?

Mimo jiné, není lekcí z demokracie svézt se na populární vlně kopání do prezidenta. A není lekcí z demokracie, pokud autor upírá právo svobodně vyjádřit názor na někoho, komu toto právo upřeno nebylo.

9 7
možnosti
AP

Gábina je určitě z těch, co se potřebují vozit na "populární vlně kopání do prezidenta".Rv

13 4
možnosti
Foto

Na Gabinu se při práci rád podívám, na Zemana se při práci pokud možno nepodívám

6 2
možnosti

při své práci? /jakou práci máte?/ nebo při jejich práci? - No přiznám se, že sám se raději dívám na "práci" sportovců, než třeba na práci vědce, byť práce vědce si vážím poněkud více :-)

1 0
možnosti
AK

minusova karma se dat neda?Rv

13 6
možnosti
VK

Dlouho pro ní horujeme. Hlavně kvůli populistům, což Štefek není.:-P

2 7
možnosti
JZ

Né, fakt? Ona řekla, že jí nesedí nějaký politik? A to jako veřejně? Skoro v televizi? Hurá, demokracie, konečně jsme se dočkali. Tak i v tomhle byla první, to si u nás od první republiky nikdo nedovolil...

Co vás na tom tak bere? Tisíce známých takhle mluvilo o tisíci politiků a přirozeně všichni mohou. Že se na ně na internetu sesypou reakce opravdu není nic nedemokratického, ty se sesypou i na zemědělce obhajujícího nový typ ječmene. On jí někdo z těch diskutujících zakázal zákonem hovořit?

Lekce z demokracie... hysteričtí nejsou jen příznivci prezidenta.

35 4
možnosti
VK

Nikolic. Jen si jí neslušně brali do úst. Lidé jako vy.

1 10
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1907x
Před pár lety ještě student vysoké školy, teď už jen a pouze pracující. Horal, do Prahy za prací migrující, nikoli však navždy emigrující. Provozovatel vlastního nezávislého serveru Štefkův zápisník a webu Léto v Krkonoších.

https://twitter.com/JiriStefek

Seznam rubrik