Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Budu to blbcům říkat znova a znova: Ž á d n á p a u š á l n í náhrada se nemůže zneužít. Protože se její užití nevykazuje. Nikdy, nikde. Prostě se při splnění stanovených podmínek vyplatí. V případě poslanců se vyplatí v případě, že jste poslancem. Jiná podmínka neexistuje. A pan Rath (ač se to nikomu z nás nelíbí) byl poslancem i v době vazby. Takže jeho nárok evidentně existoval. Na plat i na náhrady.

Nebo jste někde v zákoně četl, že se plat či náhrady krátí, pokud se poslanec celé čtyři roku bude flákat na Kanárech?

Můžeme chtít změnit zákon. Zatím však existuje ten, který existuje.

(Jen mimochodem: kdo by asi určoval, zda poslanec chybí "služebně", nebo z lajdáctví?)

2 1
možnosti
MS

Vzhledem k tomu, že se nejspíš vyjadřujete k mému příspěvku, tak vám moc děkuji za to ocejchování. K tomu, co jste uvedl, ještě ovšem existuje jedna alternativa a sice institut "dobrých mravů". Jsem si jist, že kdyby tato záležitost přišla před Ústavní soud, rozhodl by v neprospěch Ratha, protože jeho požadavek o d p o r u j e dobrým mravům. A stejně tak podle mne mohl rozhodnout i soud. :-/

1 0
možnosti
MS

Toto soudní rozhodnutí mě definitivně utvrzuje v názoru, že naše justice je buď zcela zkorumpovaná, nebo úplně blbá. Když překousnu to, že Rathovi šel po dobu vazby běžný poslanecký plat, protože v base údajně "bastlil" jakési návrhy zákonů, nemohu už překousnout to, že mu ve vazbě náležely i poslanecké náhrady na reprezentaci. Takové rozhodnutí může vynést jen naprosto dementní soudce. Nejhorší na tom je, že pak se Rath postaví před kameru a s vážnou tváří blekotá něco o spravedlnosti. Když vidím výroky soudů v poslední době, jenom se modlím, abych se někdy nemusel domáhat soudní spravedlnosti, protože ta přestává pomalu, ale jistě, existovat. Hnus ... :-/

4 0
možnosti
VK

Vetśinou s vámi souhlasím, nyní ne. Soud rozhodoval podle toho, jaká pravidla si nastavili poslanci. Prakticky neměl možnost rozhodnout jinak. To mohou změnit zase jen poslanci, ale ne retroskpektivně.

Jirkovi karma!

3 0
možnosti
Foto

Naplňuje se "Nejsme jako oni" !

1 0
možnosti
MK
VH

Líbí se. Ovšem jeho právnická kvalita je nulová.

1 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1907x
Před pár lety ještě student vysoké školy, teď už jen a pouze pracující. Horal, do Prahy za prací migrující, nikoli však navždy emigrující. Provozovatel vlastního nezávislého serveru Štefkův zápisník a webu Léto v Krkonoších.

https://twitter.com/JiriStefek

Seznam rubrik