Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Tak tohle je demokraticka podpasovka. Nebo chcete rici, ze takovy Obama nejezdi po spojenych statech a nesetkava se s obcany? Nebo ze to nedelaji jini prezidenti zapadniho sveta? Jo aha, kdyz to dela Zeman, tak je neco uplne jinyho ;-D

12 1
možnosti
PL

P55e50t50r 16L74a27n90g41e25r

20. 4. 2016 19:59

Vy jste paranoidní.

Každý prezident po roce 89 se setkával s občany. Je to normální a je to v pořádku, nechtěl bych se vrátit do dob, kdy se např s Husákem povinně setkávali jen vybraní a prověření lidé.

Přirozeně, že na ta setkání přicházeli hlavně sympatizanti Havla, Klause či nyní Zemana. Mimochodem, oponenti se také hojně najdou - viz vajíčková střelnice tuším 2014??

9 0
možnosti
Foto

Já bych řekl, že mejvětší reklamní kampaň dělají prezidentu Zemanovi naše mainstreamová média v čele s ČT.

Čím více jej lživě dehonestují, tím více mu rostou volební preference.

5 5
možnosti
BH

... a to ho máme platit za vysedávání na Hradě?

...řekl bych, že nejlepší kampaň (a nejlépe placenou, bohužel částečně taky z našich daní) mu dělají všechny ty neziskovky, aktivisté, majdanisté a další, prostě celá ta antizemanovská úderka, svojí velmi, velmi hloupou protikampaní...

14 1
možnosti
VK

Vy potřebujete na utvoření úsudku protikampaň?

1 4
možnosti
PK

Zeman dělá hrozné kraviny. Peroutka, Dusilovou bych osobně dehonestoval jinak, těch čínských tanečků také bylo příliš, (ne)sympatické tváře v jeho okolí atd. V uprchlické krizi je sice rezolutní ale jen plamennými řečmi světový vývoj neodvrátíme. Takže by ho ta přemíra veřejného vystupování měla spíše poškozovat a pan bloger by měl mít radost:-)

1 3
možnosti
SB

Neustále čtu, že Zeman v uprchlické krizi pouze hovoří a nic nepodniká.

Zatím však není ani možné něco podnikat. Zatím i proti nám je pouze hovořeno (na půdě EU), takže zatím není proti komu šikovat ozbrojené síly.

A tím, že alespoň hovoří, dělá maximum toho, co náš prazident dělat může. Za to mu budiž uznání.

4 3
možnosti
JN

To je docela běžný jev, že prezident, který chce zůstat u koryta i po další období, to má snadnější než jeho protikandidáti.

Všichni Zemanovi předchůdci toho využili. Gottwald a Zápotocký ne, ti se druhé volby nedožili.

Naopak Husák byl prezidentem třikrát, Havel snad čtyřikrát.

0 0
možnosti
Foto

Až do roku 2013 u nás volil prezidenta parlament, takže nikdo klasickou předvolební kampaň dělat nemusel, za komunistů už vůbec ne.

6 1
možnosti
SB

Ne že byste neměl pravdu, ale co s tím chcete udělat?

Každý prezident, který ještě smí a který ještě chce kandidovat na další volební období, provádí neoficiálně svou předvolební kampaň mimo jiné i tím, jak vykonává svou funkci ve svém prvním funkčním období.

Nemám tak dokonalý přehled o prezidentech USA před rokem 1933, ale s výjimkou Kennedyho, který během svého prvního funkčního období zemřel, od té doby každý americký prezident kandidoval alespoň jednou i poté, co jeho první prezidentské období skončilo, a s výjimkou tří případů (Ford 1976, Carter 1980 a Bush starší 1992) všichni vyhráli. A ve všech případech neoficiální prezidentskou kampaní byl i výkon funkce prezidenta v předchozím období. Lidé je podle toho posuzovali a podle toho je i volili, nebo naopak nevolili.

Ano, je to do určité míry znevýhodnění protikandidátů, ale co s tím chcete udělat?

2 0
možnosti
JL

Pane Benesi. Udivujete me s prirovnanim americkeho systemu funkce prezidenta s prezidenskou funkci v CR. Specialne, kolikrat muze byt jedinec zvolen do teto funkce. Nase ustava nam rika, ze je to mozno na dve petilete obdobi. Nase prezidenstvi se k prezidenstvi v USA neda ani prirovnat. Maji jen spolecny nazev. V CR je to loutka na pokladani vencu , rozdmichavani svymi projevy hladinu krevniho tlaku u poloviny obcanu ve state a uklidnovani te druhe poloviny ukazkou, jaky je silny svymi slovy. Pro moderni svet je to predstavitel funce, ktera je skoro nepotrebna.

V USA je prezident predstavitel "moci vykone". Po zvoleni si sestavuje vladu a je za ni zodpovedny. Vede cely aparat statu. Do roku 1945 bylo mozno jednou osobou kandidovat na nekolik ctyrletych funkcnich obdobi. (Franklin Delano Roosevelt na 4 obdobi). Dnes jen na dve funkcni obdobi (2x 4 roky). Vytizeni prezidenta USA je oproti prezidentu CR nesrovnatelne. Volby probihaji prvni utery v listopadu a nastupuje s prisahou 20 ledna v pristim roce.

2 2
možnosti
VK

Nesporná pravda Jirko. To je hrubé znevýhodnění ostatních kandidátů. Zeman si dělá kampaň za peníze daňových poplatníků. Karma

4 7
možnosti
LZ

úsměvné. Myslíte si snad, že další kandidáti to udělají za své? A kdo myslíte, že platí volební kampaň stranám? Jděte, Vy naivko, Šláfnberg by dělal to samé, ale to by holt nebyl Zeman, to by bylo OK

8 7
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1907x
Před pár lety ještě student vysoké školy, teď už jen a pouze pracující. Horal, do Prahy za prací migrující, nikoli však navždy emigrující. Provozovatel vlastního nezávislého serveru Štefkův zápisník a webu Léto v Krkonoších.

https://twitter.com/JiriStefek

Seznam rubrik